Utan rätt verktyg fungerar inget företag, om du med verktyg menar hjälpmedel för att kunna utföra ditt arbete. För kontoret betyder det datorer och kopiatorer medan det för ett företag med byggverksamhet framför allt menas hammare och maskiner som används för att bygga hus. Det är lätt att hitta rätt verktyg på nätet, köp det som ni har behov av i en nätbutik.

Du måste även ha rätt fordon

Behöver ditt företag någon form av fordon för att underlätta verksamheten så gäller det att tänka några varv extra. Framför allt på de skatteregler som gäller för företagsfordon. Det är bland annat dyrt att låta sina anställda nattparkera företagets servicebilar hemma på grund av stöldrisken. Resan till och från arbetet räknas då också som förmån.

Elektronisk körjournal

För att förenkla för företaget, men också för den anställde som kör en företagsbil, bör du skaffa en elektronisk körjournal. En sådan registrerar mätarställning, körtid och allt som skatteverket behöver veta. Det knepiga med företagsbilar är att det föreligger en omvänd bevisbörda så det är upp till dig som kör bilen att bevisa att du bara använt bilen i tjänsten. Då blir den elektroniska körjournalen ett utmärkt sätt att visa hur du använt bilen.