För att få ett effektivt skogsbruk behöver man några olika fordon eller maskiner. I Sverige används det inte så många olika fordon eller maskiner men dom som används är väldigt effektiva. En skördare och en skotare är det vanligaste som används inom skogsbruket. Ett tips är att vända sig till en pålitlig leverantör som ger en helhetslösning gällande skogsbruk.skördare

Vart ska man vända sig?

Ett stort namn inom skogsbruk är Komatsu. Väldigt bra skördare och skotare som gör ditt skogsbruk effektivt och modernt. Det ska vara miljövänligt att utföra skogsbruk. Då måste skotare och skördare vara utrustade med miljövänliga motorer. Det något som ställs mer och mer krav på för varje år. Gå in på Komatsu sajt för att få en komplett guide om de maskiner som behövs inom skogsbruket. De säljer även skördaraggregat som kan monteras på andra fordon eller bytas. Deras högteknologiska produkter gör att du med din mobil kan se positionen, status och övervaka produktions informationen.

Skördare och Skotare

Det är dom två absolut vanligaste maskiner som används för skogsbruk. En skotare använder en kran och grip för att lyfta upp virke på lastanordningen och transportera virket till vägen som virket ska hämtas på. En skördare är en väldigt bra maskin som utför väldigt många uppgifter. Skördaren kapar ner trädet, kvistar det och apterar trädet. Allt detta sker med ett skördaraggregat monterat på kranen. För att kunna driva detta skördaraggregat så krävs det en rejäl hydraulpump som klarar av att leverera mycket kraft.